Enige resultaat

Alet Pilon

Alet Pilon (Amsterdam 1949)

Na het afronden van opleiding aan de Academie voor beeldende kunsten Utrecht richting mode combineerde Alet Pilon haar kunstenaarschap en Artist in residences, als (hoofd) docent aan diverse academies, jurylid Biënnales, curatorschap en bestuurlijke functies waaronder de Vishal in Haarlem.
“Het werk van Alet Pilon gaat over mensen, dieren en (on)macht. Van dieren die voor consumptie bedoeld warden of verongelukten, verwerkt zij de delen die wij als mens niet bezitten en brengt ze aan op het menselijk lichaam. De mens lijkt nietig te worden naast de kracht van het dierlijk materiaal. De beelden krijgen mythische proporties en lijken uit het leven gegrepen te zijn”.

Meer dan 10 jaar was Pilon hoofd van de modeafdeling van de Gerrit Rietveld Academie; daar stond ze voor een opleiding die de grenzen van de mode opzocht. De drie grenzen zijn terug te vinden in haar persoonlijk werk. Het strekt zich over disciplines heen en lijkt een unieke plek in te nemen in een gebied dat ligt tussen mode, beeldende kunst en biologie.”

Bovenstaande is geciteerd uit de catalogus Alet Pilon getiteld ‘Not me’ publicatie ‘d Jonge Hond. Drie essays geschreven voor Jose Teunissen (modelector ArtEz), Robbert Roos (chief curator Kunsthal KAdE) en Kees Moeiliker (conservator Natuurhistorisch Museum) leggen – ieder vanuit hun professionele positie- het spanningsveld bloot waarin Pilots’werk zich ontwikkelt. Galerie Smarius had de primeur om haar werk in 2011 op Art Amsterdam tentoon te stellen.
Gedurende haar kunstenaarschap is haar werk nationaal en internationaal tentoongesteld waaronder met name het Textielmuseum in Tilburg en de Vishal in Haarlem. Haar werk is in diverse collecties vertegenwoordigd waaronder Museum Boijmans in Rotterdam.

Deel op:

Galerie Smarius

KUNSTHANDEL • ADVIES • BEMIDDELING

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Galerie Smarius
Schamperdijkstraat 25
7202AJ Zutphen
info@galeriesmarius.nl
+31610595904

btw NL001741244B03
KvK 74954539

© Galerie Smarius 2020 | Realisatie Beeldende Zaken i.s.m. Bepos Support