Enige resultaat

Arno Kramer

Arno Kramer (1945 Winterswijk)

Arno Kramer is een veelzijdige Nederlandse beeldend kunstenaar, curator, dichter en voormalig docent aan de Academie voor Kunst & Industrie (AKI) in Enschede. Hij is regelmatig artist in residence en gastdocent in het buitenland. En op basis van zijn jarenlange ervaring is hij initiator van Drawing Centre Diepenheim, curator van vele (teken-)tentoonstellingen, publicist over beeldende kunst en schrijver van poëzie.
Naast de tekeningen op papier maakte hij ook grote werken direct op de muur waarbij hij figuratieve- en meer abstractere elementen combineert. Door het gebruik van in lagen opgebouwde aquarelverf verrijkt met diverse motieven toont zijn werk een zekere mystieke spanning.
Kramer is onderzoekend van aard. Zo deden na 2010 dieren hun intrede in zijn werk om twee jaar later met collages te gaan experimenteren. Hij gebruikt hiervoor zelf getekende kleinere werken om in een grotere tekening als beeldbepalend elementen te functioneren. Spelend met verschillende afzonderlijke beelden tot er een gevoelig en evenwichtige tekening ontstaat. Galerie Smarius presenteerde Kramer’s werk tijdens diverse tentoonstellingen en Art Amsterdam.

In Nederland, Ierland, Engeland, de Verenigde Staten, Zweden en Duitsland vonden tentoonstellingen van zijn tekeningen plaats. Daarnaast hebben diverse (inter-)nationale musea werk van Kramer in hun collectie waaronder The Model in Sligo Ierland en Limerick City Gallery of Art in Ierland. Tevens is zijn werk in binnen- en buitenland in diverse particuliere en bedrijfscollecties opgenomen.

Deel op:

Galerie Smarius

KUNSTHANDEL • ADVIES • BEMIDDELING

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Galerie Smarius
Schamperdijkstraat 25
7202AJ Zutphen
info@galeriesmarius.nl
+31610595904

btw NL001741244B03
KvK 74954539

© Galerie Smarius 2020 | Realisatie Beeldende Zaken i.s.m. Bepos Support