Toont alle 4 resultaten

Ben Deiman

Ben Deiman (1958 Beverwijk)

Ben Deiman is freelance documentaire fotograaf. Hij is vanuit zijn fascinatie voor verlaten gebouwen de fabrieken met de serie Urban begonnen. De gebouwen markeren een bepaalde economische en sociale tijdsperiode en zijn nu als het ware aan hun lot overlaten en laten sporen des tijds achter.

Naast deze series werkt Deiman voor verschillende binnen- en buitenlandse opdrachtgevers en uitgeverijen. Zo zijn er zijn al meerdere boekpublicaties met Ben’s fotografie verschenen, waaronder het fotoboek Almere, dat zich richt op de stad Almere en haar architectuur. En samen met Martin Bril en fotograaf Karel Tomeï publiceerde Ben het boek .NL waarin Nederland en haar verschillende gezichten centraal staan.
Journalist Steenhuis schreef in Trouw over zijn fotoboek over Amsterdam: ‘Vrijheid en vrolijkheid, rond dat lekker allitererend woordpaar cirkelt Ben Deiman. Het is alsof zijn foto’s ons die woorden teruggeven. We zijn onze steden gaan zien als criminele poelen van verderf, maar ineens blijk je in die stad ook vrij te kunnen zijn en vrolijk, zodat we opleven en denken: dit ben ik, dit zijn wij, ja, dit zijn wij óók. Dat herwonnen optimisme maakt deze foto’s zo mooi,”

Deel op:

Galerie Smarius

KUNSTHANDEL • ADVIES • BEMIDDELING

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Galerie Smarius
Schamperdijkstraat 25
7202AJ Zutphen
info@galeriesmarius.nl
+31610595904

btw NL001741244B03
KvK 74954539

© Galerie Smarius 2020 | Realisatie Beeldende Zaken i.s.m. Bepos Support