Enige resultaat

Essam Marouf

Essam Marouf (1958 Cairo)

Essam Marouf : ‘I see my art as more universal. It’s mixed from Egypt, Italy, Holland and the world. It is not a cultural statement, it is a human story’.

Marouf portretteert individuen solitair of in groepsverband waarbij hij op een impliciete en fijngevoelige wijze hun karakter weerspiegelt. Marouf zet als ware in zijn eigen tijd en op zijn eigen manier een eeuwenoude traditie voort. Het portret is namelijk een favoriet onderwerp in de geschiedenis van de schilderkunst. Het nodigt uit tot verhalen en reflecties over gevoelens en roept vragen op over de fysieke en innerlijke gelijkenis met een geportretteerde.
Een door Marouf geschilderd portret combineert een klassieke renaissance structuur met een moderne uitvoering en kleurgebruik. Het is een studie over hoe je plasticiteit in een schilderij een innerlijke kracht en een expressieve uitdrukking kunt meegeven. Het Egyptisch fresco ogend palet van opzet en kleuren draagt bij aan deze originaliteit en innerlijke kracht. Essam Marouf maakt eigentijdse schilderijen waarin verschillende aspecten uit de geschiedenis van de schilderkunst op een ingetogen en subtiele manier tot uiting komen.
Essam Marouf, geboren in Caïro, studeerde aan de Faculteit der Schone Kunsten van de Helwan Universiteit in Caïro en vervolgens aan de Accademia di Belle Arti in Roma. Hij woont en werkt zowel in Caïro als in Amsterdam.

Zijn werk wordt zowel (inter)nationaal tentoongesteld en is in collecties van particulieren, bedrijven en museale instellingen opgenomen en vertegenwoordigd.

Deel op:

Galerie Smarius

KUNSTHANDEL • ADVIES • BEMIDDELING

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Galerie Smarius
Groote Bolwerk 76
7202AP Zutphen
info@galeriesmarius.nl
+31610595904

btw NL001741244B03
KvK 74954539

© Galerie Smarius 2020 | Realisatie Beeldende Zaken i.s.m. Bepos Support