Enige resultaat

Hans Klein Hofmeijer

Hans Klein Hofmeijer (1957 Tilburg )

In de avonden volgt hij de opleiding vrije schilderkunst en monumentale vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunst St. Joost te Breda. Binnen dat instituut is in die jaren veel aandacht voor het fundamentele schilderen, met name voor de Amerikaanse schilder Robert Ryman. Klein Hofmeijer studeert in 1979 in beide studierichtingen met lof af.
De eerste jaren maakte hij zwarte werken omdat alle kleuren in het absorptievermogen van zwart. Bevinden. In eerste instantie kwam daar later de bloedrode kleur maroon uit voort als een vertaling van het fysieke en het lichamelijke als ook het vergeestelijkte blauw Naast kleuren gaat het hem om de betekenissen die je specifiek aan het beeld kan geven.
Zijn contemplatieve tekeningen monden veelal uit in organische dierlijke vormen die in ontwikkeling zijn. In zijn atelier onttrekt hij zich van sociale contacten, economische systemen en ruis. Zoals wijlen Jan Hoet zei: ‘De positie van de kunstenaar is aan de rand der dingen’
In 2018 verscheen in De Pont Museum in Tilburg, ‘Artefact’ nr.953- Gapingen van mijn geest’ een boekuitgave van Klein Hofmeijer.
Zijn werk is onder andere in de collectie van het Noordbrabants Museum in ‘Hertogenbosch’ vertegenwoordigd.

Deel op:

Galerie Smarius

KUNSTHANDEL • ADVIES • BEMIDDELING

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Galerie Smarius
Groote Bolwerk 76
7202AP Zutphen
info@galeriesmarius.nl
+31610595904

btw NL001741244B03
KvK 74954539

© Galerie Smarius 2020 | Realisatie Beeldende Zaken i.s.m. Bepos Support