Toont alle 3 resultaten

Henk van den Bosch

Henk van den Bosch (1960 Ambt Delden)

De aan de Academie voor Beeldende Kunst in Utrecht afgestudeerde kunstenaar laat zich inspireren door de collages van Richard Hamilton, de reclame-illustraties uit de jaren vijftig/zestig en de surrealistische binnenruimtes van Hamilton. Hij bekwaamt zich in het schilderen van Escherachtige interieurs en landschappen. Zijn schilderijen verbeelden bij nadere beschouwing onmogelijke ogende constructies en vlakverdelingen.
In het recente werk van Henk van den Bosch vormt het losse toets opgezette landschap een fascinerende contrast met de moderne interieurs. Hij blijkt in beide genres bij uitstek een historische markeerder van tijd te zijn. De geschilderde sfeer van de onmiskenbare jaren vijftig met de functionele modernistische architectuur, de zitkuil en de sanseveria. Het directe verleden gevangen in het schilderij. Zijn schilderijen vormen een illusie van de werkelijkheid en het vangen van de tijd.
HKU lectoraat Kunst en Professionalisering en het opleidings- en trainingscentrum Baak toonde het werk van Van den Bosch onder de noemer ‘Dwaalsporen.
Collecties
2006 Scheringa Museum voor Realisme, Spanbroek

Deel op:

Galerie Smarius

KUNSTHANDEL • ADVIES • BEMIDDELING

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Galerie Smarius
Schamperdijkstraat 25
7202AJ Zutphen
info@galeriesmarius.nl
+31610595904

btw NL001741244B03
KvK 74954539

© Galerie Smarius 2020 | Realisatie Beeldende Zaken i.s.m. Bepos Support