Enige resultaat

Hewald Jongenelis

Hewald Jongenelis (1962 Etten-Leur)

Na het doorlopen van een kunstacademie studeerde Hewald Jongenelis af bij Ateliers ’63 in Haarlem en geeft sinds 1991 les aan de Rietveld Academie. Als schilder, beeldhouwer, installatiekunstenaar en graficus vormt hij samen met Sylvie Zijlmans een kunstenaarsduo. Materiaal en onderwerp wisselen bij hen ogenschijnlijk met elk nieuw project. Ze maken onder andere modeontwerpen, videokunst, fotografie, performances, gemeenschapskunst, sculpturen en tekeningen.
Recensent Hans den Hartog Jager: “Het duo suggereert in hun werk een wereldbeeld dat boven hun afzonderlijke kunstwerken uitstijgt. De onderwerpen van hun beelden, installaties en zeefdrukken zijn opvallend specifiek – ze bevatten regelmatig dezelfde figuren en thema’s en heten bijvoorbeeld Bijdrage aan een verenigd Europa. Daarmee suggereren ze een afgebakende wereld, maar wat voor wereld dat precies is, daar kom je nooit goed achter.” Sinds het begin is hun werk gebaseerd op het bevragen van onze samenleving.
Hewald Jongenelis heeft vele exposities op zijn naam staan en realiseert projecten in de openbare ruimte met Sylvie Zijlmans.
Winnaar Prix de Rome grafiek 1993

Deel op:

Galerie Smarius

KUNSTHANDEL • ADVIES • BEMIDDELING

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Galerie Smarius
Schamperdijkstraat 25
7202AJ Zutphen
info@galeriesmarius.nl
+31610595904

btw NL001741244B03
KvK 74954539

© Galerie Smarius 2020 | Realisatie Beeldende Zaken i.s.m. Bepos Support