Enige resultaat

Karin Bos

Karin Bos (Rijswijk 1966)

Na haar opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten werkt ze als beeldend kunstenaar in Amsterdam aan haar schilderijen, tekeningen en grafisch werk.
Bos richt zich meestal op de onderlinge relaties en (machts-) verhoudingen van meisjes en vrouwen waarbij fricties en ongelijkheid een terugkerend thema vormen.
In het recente werk onderzoekt ze of ze in staat is om iets over mensen te vertellen zonder ze letterlijk in beeld te brengen. Resulterend in vervreemdende sprookjesachtige landschappen. Deze ‘Slightly Creepy Camping Sites’ tonen schilderijen van schuurtjes, vakantiehuisjes en caravans in het bos die hun suspense niet meer verkrijgen door de handeling of uitstraling van de hoofdpersoon, maar door suggestief kleurgebruik, het licht en de schildertoets. Een filmische en verhalende wereld oproepend.
Het buitenleven en de natuur spelen zo een grotere rol in haar werk dan voorheen. Via de door haar opgedane ervaring als buitenlandse artist-in-residenties focust ze zich meer op landschappen die de meedogenloosheid van de natuur blootleggen.
Haar werk is in diverse collecties vertegenwoordig waaronder bij banken (Rabobank); bedrijven (Akzo Art Foundation, Aegon, Caldic, Delta Loyd, Fortis), musea (Stedelijk Museum Amsterdam, Museum De Pont, Rijksmuseum Amsterdam) overheden (Ministerie van Binnenlandse Zaken, Ministerie van Buitenlandse Zaken) ; ziekenhuizen (LUMC) en universiteiten (Erasmus Universiteit, Vrije Universiteit Amsterdam).

Deel op:

Galerie Smarius

KUNSTHANDEL • ADVIES • BEMIDDELING

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Galerie Smarius
Groote Bolwerk 76
7202AP Zutphen
info@galeriesmarius.nl
+31610595904

btw NL001741244B03
KvK 74954539

© Galerie Smarius 2020 | Realisatie Beeldende Zaken i.s.m. Bepos Support