Enige resultaat

Martin Rous

Martin Rous jr. (Leiden 1962)

Martin Rous jr. wonend en werkend in Den Haag maakt abstracte schilderijen in olieverf. Na zijn studie geschiedenis en filosofie aan de Rijksuniversiteit in Leiden zijn geboorteplaats. Hij volgde daarna de opleiding Ateliers 63 in Haarlem geinspireerd door de schilder Toon Verhoef. Hij trad uiteindelijk in de voetsporen van zijn vader Martin Rous Sr. een non-figuratief schilder en tekenaar beïnvloedt door zijn geboorteland Indonesië.
Kunsthistoricus Hans Sizoo over het werk van Martin Rous jr. tijdens een tentoonstelling bij de Amsterdamse Galerie Loerakker die hem vertegenwoordigde en zijn werk op Kunst Rai in Amsterdam presenteerde: ‘Delicaat is het coloriet van schutkleuren, in de wijze waarop het bij alle terughoudendheid leeft van het contrast dat ook aan de grauwste tonen een klank van kleur ontlokken kan. .. Een aanwending van penseel of kwast, die de mogelijkheden tegen elkaar uitspeelt, schijnbaar ruwweg maar uitgebalanceerd in tegenstellingen die het oog verrassen en bevreemden.’
Martin Rous jr. werk is vertegenwoordigd in particuliere en bedrijfscollecties waaronder ABN-Amro, en Rijksgebouwendienst.

Deel op:

Galerie Smarius

KUNSTHANDEL • ADVIES • BEMIDDELING

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Galerie Smarius
Schamperdijkstraat 25
7202AJ Zutphen
info@galeriesmarius.nl
+31610595904

btw NL001741244B03
KvK 74954539

© Galerie Smarius 2020 | Realisatie Beeldende Zaken i.s.m. Bepos Support