Toont alle 3 resultaten

Reinoud van Vugt

Reinoud van Vugt (Goirle 1960)

De Nederlandse kunstschilder Reinoud van Vught vindt zijn inspiratie in de natuur en in de traditie van de schilderkunst.
Van Vught volgde de opleiding Monumentaal Schilderen aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost in Breda. En woont en werkt in Goirle. Hij werkte onder meer samen met Marc Mulders. Reinoud van Vught maakt ook deel uit van de Tilburgse School, waartoe ook Paul van Dongen, Guido Geelen, Marc Mulders en Ronald Zuurmond behoren.
In zijn schilderijen krijgen de verf en het toeval alle kans. Momenten waarop uitgegoten verf en vrije intuïtieve regie over de uitstomende materie voert. Afgewisseld met meer nadrukkelijke ingrepen. Organische en florale motieven komen naar voren. Doorwerkend op de grillige verfsporen, of op de dicht gelopen huid van een door tal van bewerkingen verweerd stuk papier.

Vijf jaar na zijn afstuderen ontving hij de aanmoedigingsprijs Amsterdams Fonds voor de Kunst en ontving vervolgens de Wim Izaksprijs, de Philip Morris Kunstprijs en in 2000 de Jeanne Oosting Prijs. Hij ontving diverse stipendia en werkbeurzen van het Fonds BKVB.
Exposities en tentoonstellingen bij diverse genormeerde galerieën en musea in Nederland, Duitsland en België tonen de ontwikkelingen in zijn oeuvre.
Het werk van Reinoud van Vugt is opgenomen in museale collecties waaronder Rijksmuseum in Amsterdam; Museum De Pont, Frans Hals Museum; Noord Brabants Museum, Museum voor Religieuze Kunst in Uden, Centraal Museum in Utrecht, Van Abbe Museum, Chabot Museum, Rotterdam. In bedrijfscollecties: De Nederlandse Bank, Van Lanschot Bankiers, ABNAmro, Rabobank, Triodos bank, Theodoor Gilissen, ASR verzekeringen, Interpolis Achmea, Aegon, Delta Lloyd, Price Waterhouse Cooper, Ernst & Young en Akzo Nobel. En overige instellingen zoals Catharijnenconvent in Utrecht, Vincent van GoghHuis in Zundert, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Fontys Hogescholen, UMC in Utrecht en AZL in Leiden.

Deel op:

Galerie Smarius

KUNSTHANDEL • ADVIES • BEMIDDELING

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Galerie Smarius
Schamperdijkstraat 25
7202AJ Zutphen
info@galeriesmarius.nl
+31610595904

btw NL001741244B03
KvK 74954539

© Galerie Smarius 2020 | Realisatie Beeldende Zaken i.s.m. Bepos Support