Enige resultaat

Siert Dallinga

Siert Dallinga (1954 Groningen)

Siert Dallinga volgde in de jaren zeventig de schilder- en tekenopleiding aan Academie Minerva in Groningen. Toentertijd een klassieke opleiding, waar het ontwikkelen van vakmanschap hoog in het vaandel stond. Na zijn opleiding legde hij zich toe op het maken van experimentele, speelse sculpturen van allerlei materialen.
Dallinga had een mooie start als beeldend kunstenaar toen hij in 1993 deelname aan een door Amerika reizende expositie van het werk van 10 jonge Nederlandse kunstenaars die in een actuele, realistische stijl werkten. De selectie van kunstenaars werd in samenwerking met Thomas Sokolowski, directeur van de New Yorkse Grey Art Gallery gemaakt. De deelnemende kunstenaars waren Siert Dallinga, Ab van Hanegem, Edwin Janssen, Hewald Jongenelis, Hugo Kaagman, Seymour Likely, Rob Scholte, Jan Starken, Tempi & Wolf en C.A. Wertheim. De tentoonstelling mede door Aegon, PTT Telecom en Shell en het toenamlige Ministerie van WVC mogelijk gemaakt.
Eind jaren tachtig keerde hij weer terug naar de schilderkunst. ‘Huiswaarts’ behoort tot zijn eerste werken gekenmerkt worden door een combinatie van weemoed en humor. Als veelzijdige kunstenaar schildert hij zowel landschappen, dieren, portretten, figuren als abstracte voorwerpen.
Zijn werk is in museale collecties opgenomen waaronder het Groninger Museum.

Deel op:

Galerie Smarius

KUNSTHANDEL • ADVIES • BEMIDDELING

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Galerie Smarius
Schamperdijkstraat 25
7202AJ Zutphen
info@galeriesmarius.nl
+31610595904

btw NL001741244B03
KvK 74954539

© Galerie Smarius 2020 | Realisatie Beeldende Zaken i.s.m. Bepos Support