Enige resultaat

Terry Thompson

Terry Thompson (Chicago)

De Amerikaanse Terry Thompson woont en werkt in Nederland. Hij studeerde muziek in de V.S. en Europa en aansluitend aan de Hochschule fur Musik Berlin en het Instituut voor Sonologie in Utrecht.
Musiceren combineert Thompson met tekenen en schilderen. In 1985 begon hij zich fulltime met beeldende kunst bezig te houden en is gelijktijdig naar Amsterdam verhuisd waar hij sindsdien woont en werkt. Naast de klassieke verhalen is Thompson ook gebiologeerd door beeldmateriaal van andere bronnen uit de Renaissance, zoals de anatomische studies van Vesalius en natuurstudies. Soms ook realistisch, maar er komen elementen van abstractie en/of vervreemding bij in de uitwerking van de motieven. Deze elementen sluipen intuïtief in, ontstaan tijdens het creatieve proces. Thompson’s gevoelig en teder werk kenmerkt zich door zijn fascinatie voor Eros en Thanatos, de erotiek en de dood .
Van 2000 t/m 2014 was hij vertegenwoordigd in Amsterdam door Galerie Clement en heeft daar- naast deelgenomen in tal van exposities in binnen- en buitenland waaronder Zomerexpo Haags Gemeente Museum, All About Drawing, een overzicht van Nederlandse tekenkunst van de laatste 50 jaar in het Stedelijk Museum te Schiedam
De werken van Terry Thompson zijn in diverse collecties van particulieren, bedrijven, instellingen en musua vertegenwoordigd waaronder Het Prenten Kabinet Leiden; Ministerie van Buitenlandse Zaken, Koninklijk Bibliotheek in Den Haag, Museum de Buitenplaat in Eelde, Provincie Noord-Holland, ABN-AMRO Bank, Aegon, KLM en Micro Soft in de U.S.A.

Deel op:

Galerie Smarius

KUNSTHANDEL • ADVIES • BEMIDDELING

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Galerie Smarius
Schamperdijkstraat 25
7202AJ Zutphen
info@galeriesmarius.nl
+31610595904

btw NL001741244B03
KvK 74954539

© Galerie Smarius 2020 | Realisatie Beeldende Zaken i.s.m. Bepos Support