Enige resultaat

Teun Hocks

Theun Hocks (1947 Leiden) video

Studeerde aan de kunstacademie in Breda en ontwikkelde een oeuvre bestaande uit digitale fotografie, figuratieve tekeningen en glas-in-lood. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar gaf hij les in tekenen aan Design Academie in Eindhoven en fotografie aan de Rietveld Academie in Amsterdam.
Teun Hocks gebruikt fotografie (veelal van zichzelf) om zijn beelden te maken. Zijn kunstwerken van hebben als titel ‘geen titel’, om de kijker zelf uit te nodigen het werk te aanschouwen en er betekenis aan te verlenen. De kracht van Hocks oeuvre is dat zijn werken dagelijkse taferelen lijken te tonen totdat je bij nader onderzoek opvallende combinaties en situaties bespeurt. Als surrealistische en humoristische verhalenverteller creëert hij tijdloze theatrale beelden. De geënsceneerde taferelen tonen een persoon die gedwarsboomd, opgesloten en gefrustreerd een oplossing voor de ontstane situaties zoekt.
‘Verbeelding is ons gegeven voor wat we niet zijn, humor om ons te troosten voor wat we wel zijn’, vatte de Engelse filosoof Francis Bacon ooit samen. In het oeuvre van kunstenaar Teun Hocks komen verbeelding en humor miraculeus samen. Kunst die de fantasie prikkelt én een troostrijke glimlach op het gezicht tovert. In 2019 eerde het museum in Breda hem met een grote overzichtstentoonstelling.

Zijn werk wordt zowel nationaal als internationaal tentoongesteld (Brussel, Duitsland, China, Frankrijk, Spanje en USA) en is vertegenwoordigd in diversie collectie van bedrijven, instellingen, particulieren en musea. Hocks woont en werkt in Saint-Pierre-les-Bois, France.