Enige resultaat

Theo Kuijpers

Theo Kuijpers (Helmond, 1939)

Theo Kuijpers volgde de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Na zijn militaire dienst verwerkte hij impressies van Zuid-Amerika in zijn schilderijen. Tot op de dag van vandaag vormen zijn reizen als inspiratiebron door in vorm en kleur op doek weer te geven van wat er in hoofd en hart als essentie van zijn indrukken overblijft.
Geïnspireerd door de Catalaanse kunstenaar Tapiès – een van de pioniers van de naoorlogse Spaanse avant-garde – verwerkte hij als materiekunstenaar zijn ervaringen als zoon van een boerengezin in de vorm van vitrines met varkensblaas, lood, hout en andere materialen. Zijn werk blijft het karakter van een constructivist tijdens zijn latere ontwikkeling als abstracte schilder behouden. Zijn architecturale handschrift combineert hij al ‘bouwende’ aan schilderijen door naast verf ook tentzeil, touw en takken te gebruiken.
Zijn werk is (inter)nationaal onder de aandacht gebracht bij onder andere Museum Dobermann, Altenberge Hohenhorst in Duitsland; Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle; P.S. One in New York Verenigde Staten. En in Australië bij Port Jackson Press, King Street Gallery, Darlingherst Sydney en Prints Gallery, Melbourne. September 2019 vond zijn solotentoonstelling in Australia plaatst met de presentatie van zijn boek ‘Australia in Memory and Experience’
Zijn werk is in museale collecties in Amsterdam, Eindhoven, Nijmegen, Schiedam, Haarlem en Utrecht alsmede in Brussel en Sydney en in particuliere verzamelaars in binnen- en buitenland opgenomen.

Deel op:

Galerie Smarius

KUNSTHANDEL • ADVIES • BEMIDDELING

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Galerie Smarius
Groote Bolwerk 76
7202AP Zutphen
info@galeriesmarius.nl
+31610595904

btw NL001741244B03
KvK 74954539

© Galerie Smarius 2020 | Realisatie Beeldende Zaken i.s.m. Bepos Support