Enige resultaat

Toon Verhoef

Toon Verhoef (Voorburg 1946) video

Na de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam vervolgde Toon Verhoef zijn opleiding aan Ateliers 63 in Haarlem en combineerde vervolgens zijn kunstenaarschap als (gast)docent aan diverse (inter)nationale kunstacademies.
Verhoef werd geboren in Voorburg en groeide op in Eindhoven en Buenos Aires. Na een jaar aan de Amsterdamse Rijksacademie, studeerde hij kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Zuid-Afrika in Johannesburg. Hij vervolgde zijn opleiding bij Ateliers ’63 in Haarlem. Verhoef werkt in binnen- en buitenland. Hij was artist in residence in New York en Hanover. Hij combineerde zijn kunstenaarschap als docent bij verschillende (inter)nationale academies waaronder Ateliers 63 en Villa Arson in Nice en gastdocent aan de Staatliche Akademie der Bildenden Künste in Karlsruhe.
Verhoef staat sinds de late jaren ’70 bekend als een ‘fundamenteel’ schilder. Hij maakt onder meer abstracte schilderijen, geïnspireerd door alledaagse dingen, waarbij hij diverse soorten verf gebruikt.
Hij houdt zich ook bezig met andere technieken: ter gelegenheid van 50 jaar bevrijding maakte hij in 1995 het Bevrijdingsraam voor de Nieuwe Kerk in Amsterdam.
Verhoef won diverse prijzen voor zijn werk. Zo ontving hij voor zijn oeuvre in 1988 de Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst. In 2013 werd Verhoef door filmmaker Jacqueline van Vugt geportretteerd voor de documentaire-serie Hollandse Meesters in de 21e eeuw.
Verhoefs werk was onder meer te zien tijdens solo-exposities bij het Bonnefantenmuseum, het Stedelijk Museum Amsterdam, Kunstmuseum Bonn en het Museum De Pont. Zijn werk is opgenomen in collecties van gerenommeerde bedrijven, instellingen en vooraanstaande musea waaronder het Rijksmuseum Twente in Enschede, de Stadsgalerij in Heerlen en het Gemeentemuseum Den Haag.

Deel op:

Galerie Smarius

KUNSTHANDEL • ADVIES • BEMIDDELING

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Galerie Smarius
Schamperdijkstraat 25
7202AJ Zutphen
info@galeriesmarius.nl
+31610595904

btw NL001741244B03
KvK 74954539

© Galerie Smarius 2020 | Realisatie Beeldende Zaken i.s.m. Bepos Support