Enige resultaat

Wouter van Riessen

Wouter van Riessen (Bloemendaal 1967)

Vrijwel het hele oeuvre van Van Riessen – schilderijen, tekeningen, foto’s, prenten – draait om poppen en zelfportretten. Het is één groot rollenspel, waarbij hij nu eens zelf een pop is, dan weer figureert als marionettenspeler of buikspreker, en soms als allebei tegelijk.
Van Riessen, die eind jaren tachtig afstudeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en daarna een jaar op de Rijksacademie in Amsterdam zat, heeft in de loop der jaren een schilderstijl ontwikkeld met sterk gereduceerde vormen: zwarte , grafische contouren en monochrome kleurcontrasten.
Hij houdt een beeldarchief bij waarin hij, behalve eigen werk, tal van afbeeldingen bewaart. Ieder nieuw schilderij begint met het maken van digitale collages van beelden uit zijn archief. Het werk van Van Riessen zit vol met kunsthistorische verwijzingen. Zo maakte hij een serie prenten, getiteld ‘Bespottingen’, die teruggaan op werken van Giotto en de Duitse renaissance-kunstenaar Martin Schongauer. Een favoriet onderwerp is de madonna met kind. Een het door AMC-collectie aangekoch werk, ‘Opwekking’, is op een schilderij van Titiaan gebaseerd.
Tentoonstellingen van zijn werk vinden in diverse musea en galerieën in binnen- en buitenland plaats. Zijn werk is in de collectie van het Ministerie van Financiën vertegenwoordigd. En hij heeft in samenwerking met het kunstenaarscollectief Suze May Sho het Windbaken-project gerealiseerd.

Deel op:

Galerie Smarius

KUNSTHANDEL • ADVIES • BEMIDDELING

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Galerie Smarius
Schamperdijkstraat 25
7202AJ Zutphen
info@galeriesmarius.nl
+31610595904

btw NL001741244B03
KvK 74954539

© Galerie Smarius 2020 | Realisatie Beeldende Zaken i.s.m. Bepos Support